onsdag 19 november 2008

Nextopia

Läste en tänkvärd artikel i Metro idag, den handlade om fenomenet att alltid söka efter det nästa, det nyare, det bättre.. Idag är vi tillräckligt insnöade på ordet utveckling för att att betrakta en utebliven ekonomisk tillväxt som lågkonjunktur och KATASTROF när det på det stora hela "bara" innebär att vi befinner oss i samma situation, och har samma förutsättningar, som föregående år. Vi har skapat oss ett samhälle byggt av förväntningar och ett ständigt jagande efter nästa trend, pryl, kick, snackis eller nyhet. Det har blivit så viktigt att veta vad som väntar oss runt hörnet att vi kanske till och med har svårt att befinna oss i nuet och uppskatta det vi har och inte det som komma skall...

De som känner igen sig och kanske misstänker att de lever sitt liv i Nextopia kan kontrollera om så är fallet genom att ärligt besvara följande frågor...

- Väntar du med att gifta dig för att du faktiskt inte kan vara säker på om det kommer något än bättre alternativ längre fram?

- Började du omgående efter ditt köp av en ny high-tech platt-tv oroa dig för att den snart är omodern och utmanövrerad av bättre/häftigare alternativ?

- Tyckte du att iphone verkade vara världens bästa telefon innan du ens testat att använda den?

- Får du en kick av att byta jobb och kan inte för allt i världen förstå varför det finns de som stannar på samma arbetsplats år ut och år in bara för att få där guldklockan för lång och trogen tjänst?

- Gillar du filmtrailar?

- Förväntar du dig långa köer till innekrogen och om det någon dag inte står 50 ivriga onyktra människor utanför porten och väntar snällt på sin tur att få komma in så måste det ju bevisa att klubben är dålig varpå du aldrig i livet skulle få för dig att gå in?

Jag lever i nextopia.. jag erkänner det här och nu ;) Vågar du?

Inga kommentarer: